McAfee: Googelen naar Nederlandse voetballers is veilig

McAfee: Googelen naar Nederlandse voetballers is veilig

Met het WK Voetbal in Brazilië voor de deur is de kans groot dat internetgebruikers gaan zoeken naar voetballers. Wie zoekt naar Cristiano Ronaldo loopt de meeste kans om besmet te worden met malware.

Dat stelt beveiligingsbedrijf McAfee na een eigen onderzoek. Het dochterbedrijf van Intel heeft een lijst samengesteld met ‘gevaarlijkste voetballers’ om nu via Google te gaan zoeken. Ronaldo staat daarbij bovenaan, gevolgd door de Argentijn Lionel Messi en Spanjaard Iker Casillas.

Nederlanders zitten niet bij de eerste tien spelers. De ‘gevaarlijkste’ Nederlander, Arjen Robben, staat op positie 33 in de ranglijst. Klaas-Jan Huntelaar volgt op de 45ste plaats en Robin van Persie op nummer 47.

Volgens McAfee lopen websurfende voetbalfans het grootste beveiligingsrisico op sites waar ze screensavers kunnen downloaden of video’s waarin sterspelers hun voetbalkunsten demonstreren.

Geef een reactie