’s Werelds goedkoopste auto

’s Werelds goedkoopste auto

De Indiaase autofabrikant Tata heeft op een autobeurs in India ’s werelds goedkoopste auto getoond. De nieuwprijs van de Nano, zoals de auto heet, bedraagt slechts 2500 dollar (ongeveer 1700 euro).

Het voertuig is welkome verrassing voor de consument, maar een schrik van milieufreaks omdat de vrees bestaat dat hierdoor het autobezit en -gebruik sneller zal toenemen.

De Nano is drie meter lang en anderhalve meter breed en heeft plaats voor maximaal vijf personen. Om ruimte te winnen is de auto niet voorzien van airbags. In de standaarduitvoering bezit de auto ook geen radio. De motor levert 33 PK en kan een maximumsnelheid bereiken van ongeveer 95 kilometer per uur, aldus persbureau AP.

Tata denkt een trend te hebben gezet in de automarkt met de productie van goedkope auto’s. De fabrikant verwacht Renault en Nissan zullen proberen om auto’s op de markt te brengen van rond de drieduizend dollar.

Geef een reactie