Tweedehands hardware verkoopt goed

Tweedehands hardware verkoopt goed

NetworkHardwareResale-warehouseEFNetwork Hardware Resale (NHR) gaat op steeds meer terreinen concurreren met hardwarefabrikanten. Begin dit jaar startte NHR al met de verkoop van nieuwe en gebruikte servers en opslagapparatuur. Nu is er ook een contract getekend met een Brits bedrijf voor de onderhoud van apparatuur bij klanten.

NHR heeft nu één contract getekend voor onderhoud van nieuwe en gebruikte systemen in 160 landen. “Bedrijven geven veel te veel uit aan onderhoud van hun IT-systemen. Tweederde van de kosten gaan naar onderhoud. En daar wordt nauwelijks op bezuinigd”,  dat zegt Mike Sheldon, CEO van Network Hardware Resale, in gesprek met Veldmuis.com. “Die onderhoud van servers door de originele fabrikanten is doorgaans ook veel te duur met winstmarges tot 90 procent.”

Ondanks – of juist dankzij – de tegenvallende economie groeit NHR nog altijd. Vorig jaar had het een wereldwijde omzet van ongeveer 250 miljoen dollar. Sheldon: “Bezuinigen op support en licenties is heel moeilijk voor bedrijven, dus wordt er bezuinigd op nieuwe systemen.” Zeker in deze economische tijd gaan de zaken bij NHR goed omdat er behoefte is aan kostenbesparingen. “Op het moment dat een nieuwe server de showroom verlaat, is die al 20 tot 30 procent minder waar”, aldus Sheldon.

Te klein
NHR koopt gebruikte IT-systemen in, test ze en verkoopt de gebruikte hardware vervolgens met levenslange garantie. Dit gebeurt voornamelijk met Cisco-systemen, maar ook wordt hardware van Juniper, Dell, Brocade en HP geleverd. Daarnaast worden er ook steeds meer nieuwe producten geleverd, zoals servers en optische transceivers.

NHR koopt vooral systemen in die bij een netwerkupgrade of end-of-lifecycle worden vervangen. “Als een bedrijf te veel servers heeft aangeschaft en dacht dat de groei sneller zou gaan, kunnen wij soms nieuwe apparatuur inkopen. Deze worden na uitgebreide tests vanuit het distributiecentrum nabij Schiphol naar de klant vervoerd.” Het bedrijf heeft naast het distributiecentrum in Lijnden (tussen Amsterdam en Schiphol) ook in Singapore en de Verenigde Staten nog distributiecentra.

Daar heeft NHR naar eigen zeggen ongeveer 250.000 dollar aan netwerkonderdelen in voorraad staan, die als het moet binnen een dag geleverd kunnen worden.  Het pand in de regio Amsterdam wordt inmiddels een maatje te klein. “We zijn op zoek naar een nieuwe locatie voor ons magazijn en misschien ook wel voor ons kantoor. We denken dit jaar nog iets anders in de buurt van Schiphol gevonden te hebben”, aldus Sheldon.

Geef een reactie