Hostingprovider Versio deelt rente uit aan klanten

Hostingprovider Versio deelt rente uit aan klanten

Versio-oranjeHostingprovider Versio keert sinds kort rente uit op het online tegoed van klanten. De regeling moet het aantal achterstallige betalingen terugbrengen.

Klanten van Versio hebben sinds vier jaar een online portemonnee systeem waarmee gemakkelijk nieuwe producten of diensten kunnen worden afgerekend. Volgens Reshad Bashir van Versio wordt het door 70-80 procent van de klanten gebruikt.

De provider heeft nu aangekondigd maandelijks maar liefst 4 procent rente te zullen uitkeren op online tegoeden van 250 euro of meer. Volgens Bashir is de renteregeling geen manier om gemakkelijk aan meer liquide middelen te komen. “We willen alleen de administratieve last van late verlengingen en late betalingen verminderen.” Klanten die een positief online saldo houden, zijn vrijwel nooit te laat met betalingen.

Regelmatig vullen klanten hun online portemonnee saldo niet op tijd aan, zo is de ervaring. “Als wij deze klanten vragen waarom zij niet een groter bedrag storten om late betalingen te voorkomen, krijgen wij vaak als antwoord dat geld wat in de online portemonnee staat niet gebruikt kan worden voor andere investeringen.” Dat heeft Versio nu geprobeerd te veranderen.

Versio wil echter niet voor bank gaan spelen. Het is niet de bedoeling dat klanten de provider als spaarbank gaan gebruiken, maar indien zij dit willen is dat natuurlijk geen probleem, stelt Bashir. “Wij hebben daarom ook geen plafond ingesteld voor de rente.”

Bashir zegt klanten enkel te compenseren voor het feit dat het geld wat zij storten in de online portemonnee niet direct gebruikt kan worden voor andere investeringen. Personen die geen klant zij bij Versio mogen hier ook geen gebruik van maken, zo is één van de voorwaarden dat de klanten minimaal één actief abonnement hebben bij Versio.”

En de maatregel heeft al effect, aldus Bashir. “Wij merken wel dat klanten steeds grotere stortingen doen in de online portemonnee.”

Geef een reactie