Greenpeace blij met windenergieproject van Google

Greenpeace blij met windenergieproject van Google

Google koopt in totaal 48 megawatt (MW) aan windenergie uit Canada in om zijn datacenter in Oklahoma te laten draaien. Greenpeace heeft Google geprezen om dit besluit.

Hoewel Google voor het Oklahoma-datacenter tot nu toe een mix van energie gebruikte dat voor de helft werd gewonnen uit steenkool en voor de andere helft uit lokaal gewonnen energie, heeft het bedrijf nu toch gekozen om het datacenter helemaal te voorzien van lokaal gewonnen windenergie. Het datacenter zou daardoor CO2-neutraal zijn.

Volgens de milieuorganisatie toont Google hiermee aan dat het het meest vooruitstrevende en succesvolle bedrijven is, als het gaat om het serieus inzetten van groene energie.

Het is overigens voor het eerst dat Google rechtstreeks bij de eigenaar van de windmolens energie inkoopt. In dit geval is de eigenaar Atlantic Power Corp. die windenergie opwekt met het Canadian Hills Wind Project.

Dit windproject gaat naar verwachting later dit jaar van start, aldus Google. Met de 48 MW komt de totale hoeveelheid energie die Google afneemt van het Canadian Hills Wind Project op 260 MW.

Het datacenter in Oklahoma is één van de centers die wordt gebruikt om Google Search, Gmail en Google Docs te laten draaien. Het is gevestigd Mayes Count, een kleine 300 kilometer van Oklahoma City en is sinds 2011 actief.

Geef een reactie