Gebruikers niet blij met nieuwe update Linksys-router

Gebruikers niet blij met nieuwe update Linksys-router

Cisco heeft de woede van een aantal gebruikers op de hals gehaald. Ze kregen vorige week plotseling problemen met hun Linksys-router na een onaangekondigde en verplichte firmware-update.

Gebruikers met een Linksys-router van het type EA2700, EA3500 of EA4500 die probeerden in te loggen op hun router, werd gevraagd om hun Cisco Connect Cloud-accountgegevens.

Deze dienst geeft Cisco-gebruikers via een browser of mobiel apparaat altijd en overal toegang tot hun router en thuisnetwerk. De wijzziging blijkt te zijn geïnstalleerd door Cisco omdat genoemde toestellen standaard de functie ‘Automatic Firmware Update’ hebben aanstaan.

Afgezien hiervan blijkt de clouddienst ook opmerkelijk gebruiksvoorwaarden te hebben, schrijft Extremetech. In het privacystatement van de dienst staat namelijk dat Cisco het recht heeft om alle informatie over het gebruik van de dienst en en router mag volgen, waaronder netwerkverkeer (zoals aantallen MB’s per uur), browsergeschiedenis en andere informatie.

Ook staat in de voorwaarden dat ‘Cisco updates mag installeren – ongeacht de auto-update instellingen van de router – die nodig zijn om de optimale ervaring van het thuisnetwerk te kunnen geven’.

Gebruikers zijn boos dat ze gedwongen worden om de Connect Cloud-dienst te gebruiken en dat er updates worden geïnstalleerd zonder toestemming te vragen.

Geef een reactie