Windows Live Skydrive toevoegen aan Verkenner

Windows Live Skydrive toevoegen aan Verkenner

Wil je goedkoop online opslagruimte gebruiken? Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van Microsofts Live Skydrive-dienst. Die dienst biedt gratis 25 gigabyte opslagruimte.

Je kunt die opslagruimte van Skydrive als netwerkschijf op je Windows-computer instellen. Het resultaat is dat je bestanden, zoals Office-bestanden, net zo eenvoudig op internet opslaat bij Skydrive, als op je eigen harde schijf. Hoe ga je te werk?

1. Zorg dat je een versie van Microsoft Office geïnstalleerd hebt en dat je een Windows Live-account hebt. Heb je de dat laatste nog niet, dan is dat zo aangemaakt op skydrive.live.com.

2. Open een bestaand Word-document of open een nieuw document en kies vervolgens op ‘Opslaan en versturen (Save and Send)’.

3. Kies daarna ‘Opslaan op het web (Save to web)’. Automatisch zoekt het programma een connectie met je Skydrive-map. Je zult moeten inloggen waarna de lijst met mappen en bestanden van je Skydrive-account verschijnt.

4. Vervolgens verschijnt er een popup-venster om het betreffende bestand op te slaan en een naam te geven.

5. Kopieer met de rechtermuisknop de combinatie van cijfers en letters die boven in het scherm van het venster staat. Dit is de directe link naar je Skydrive-opslagruimte.

6. Sluit het Word-bestand en ga naar Verkenner.

7. Kies voor het aanmaken van een nieuwe netwerkverbinding.

8. Geef de netwerkschijf een letter en plak het adres in de ruimte van de locatie waar de netwerkschijf zich bevindt.

9. Je Skydrive-account zal vanaf nu werken als een echte netwerkschijf.


Cloud
Onthoud dat bestanden bij Skydrive in de cloud zijn opgeslagen en dat je dus internetverbinding moet hebben om ze te kunnen bekijken, bewerken en opslaan.
Wie wil weten hoeveel ruimte van hij nog heeft op zijn Skydrive-account, moet af en toe wel inloggen op je Skydrive-account. Want de gebruikelijke functie hiervoor (rechtermuisknop- eigenschappen) werkt niet bij de Skydrive-schijf in Verkenner.

Geef een reactie