Honderd aanvragers van een eigen domeinnaamextensie

Honderd aanvragers van een eigen domeinnaamextensie

De ICANN, de organisatie die toezicht houdt op alle internetextensies, heeft deze week de grens van 100 aanvragers voor een eigen toplevel domein (TLD) bereikt. Aanvragen voor nieuwe generieke TLD’s, zoals bijvoorbeeld .canon of .paris, kunnen tot 12 april worden ingediend.

Dat er nu honderd registranten zijn, wil niet per definitie zeggen dat er ook 100 nieuwe gTLD’s zijn aangevraagd. Dat kunnen er namelijk veel meer zijn, aangezien elke registrant tot 50 eigen toplevel domeinen mag aanvragen.

Aanvragen voor nieuwe toplevel domeinnamen kunnen nog tot 29 maart worden ingediend. Begin mei publiceert de ICANN een lijst met aangevraagde TLD’s. Tot die tijd wil de organisatie niets zeggen over welke TLD’s er al zijn aangevraagd.

 

Geef een reactie