Apps en downloads beïnvloeden online verkoopcijfers

Apps en downloads beïnvloeden online verkoopcijfers

De online bestedingen van Nederlandse consumenten groeien dit jaar flink door, tot waarschijnlijk boven de grens van 10 miljard euro. Het gemiddelde bedrag per bestelling zal echter dalen.

Dit voorspelling deed Wijnand Jongen, directeur van brancheorganisatie Thuiswinkel.org, donderdag tijdens het evenement Webwinkel Vakdagen.

Hoewel de cijfers van de online verkopen over heel het jaar 2011 nog niet bekend zijn, wordt geschat dat dat circa 9 miljard euro zal bedragen. Dit jaar zal voor het eerst waarschijnlijk de grens van 10 miljard euro worden doorbroken, zo voorspelt Jongen. De groei die jaarlijks wordt behaald, bedraagt ongeveer 11 procent en ook in 2012 zal de groei zeker meer dan 10 procent bedragen, denkt de directeur van de brancheorganisatie.

Ook het gemiddelde bedrag dat per bestelling wordt uitgegeven zit nog altijd in de lift. In 2010 was dat nog 888 euro en vorig jaar lag dat zeker hoger. Maar door het toenemend aantal apps en (muziek)downloads, zal de groei van het gemiddelde bedrag per bestelling minder snel stijgen, aldus Jongen. “Als je die kleine bestellingen (apps en downloads) buiten beschouwing laat, zal het gemiddeld bedrag per bestelling zeker oplopen.”

Geef een reactie