Last van informatie ‘overload’?

Last van informatie ‘overload’?

Als alle informatie op de wereld in 2007 digitaal opgeslagen zou zijn, zou dat in totaal 295 exabytes aan data zijn. Dat hebben wetenschappers berekend in de laatste nieuwe editie van het tijdschrift Science.

295 exabytes is eh…veel. Omgerekend is dat ongeveer 295 miljard gigabytes. Met andere woorden: wie deze informatie in gedrukte boeken zou uitdrukken, kan heel de Verenigde Staten en China met dertien lagen boeken bedekken, schrijft de BBC.

Wie al deze informatie op cd-schijfjes zou branden, krijgt een stapel cd’s tot ver voorbij de maan, zo stellen de wetenschappers.

Uit de studie is verder gebleken dat de digitalisering flink heeft doorgezet. In het jaar 2000 zou driekwart van alle opgeslagen informatie digitaal zijn geweest. In 2007 was dit al opgelopen tot 94%.

Geef een reactie