Luxemburgs datacenter gaat volledig op hout draaien

Luxemburgs datacenter gaat volledig op hout draaien

Het Luxemburgse staatsbedrijf Luxconnect gaat een datacenter bouwen die voor zijn totale elektriciteitsbehoefte en de koeling van het datacenter afhankelijk is van een biomassacentrale. De energie wordt opgewekt uit hout.

Speciaal voor het datacenter gaan twee energiebedrijven een biomassacentrale in het Luxemburgse Roost bouwen. Die centrale moet jaarlijks zo’n 40.000 ton aan hout verwerken. Dat is meer dan de gehele houtproductie van Luxemburg, zo meldt Energeia.

Overigens wordt er meer energie opgewekt dan er nodig is voor het datacenter. De installatie moet jaarlijks 21 GWh elektriciteit produceren, waarvan ze 11,4 GWh op het net zal injecteren. De opgewekte warmte (93,6 GWh) gaat voor de helft via een ijswatermachine als absorptiekoeling naar het datacenter, de andere helft naar bedrijven op het industriegebied in de omgeving.

Het nieuwe datacenter van Luxconnect moet in het eerste kwartaal van 2013 operationeel zijn.

Geef een reactie