De populairste zoekwoorden van 2010 volgens Google

De populairste zoekwoorden van 2010 volgens Google

Het WK Voetbal en de tv-soap Oh oh cherso zijn opvallende stijgers in de jaarlijkse lijst met populaire zoekwoorden van Google. In 2010 was het populairste zoekwoord in Nederland opnieuw ‘hyves’.

De toptien met meestzochte woorden bij Google is eigenlijk niet zo spannend. Het zijn vooral websites die internetters willen bezoeken maar waarvoor ze kennelijk te beroerd zijn om de url in te tikken. De eerste drie namen uit die lijst zijn namelijk hyves, youtube en google. Een jaar eerder was dat ongeveer hetzelfde (hyves, youtube en online).

Interessanter zijn de lijstjes met snel stijgende zoekwoorden. Zo is opvallend dat bij de stijgers van bekende mensen dit jaar veel voetballers zitten. Ook komt de overleden acteur Antonie Kamerling erin voor. De top vier van nieuwe zoekwoorden bestaat dit jaar uit: chatroulette, ipad, oh oh cherso en gmail inloggen.

De meest gezochte beroemdheid in Nederland is Kim Kardashian. Verder komen er relatief veel voetballers voor in de lijst van 2010. De meest gezochte BN’er is dit jaar Rafael van der Vaart.

Internationaal gezien zijn bij Google de zoekwoorden chatroulette, ipad en Justin Bieber erg populair geweest. Aan de zoekopdrachten is heel duidelijk de beleveing van het nieuws te zien. Zo komen grote gebeurtenissen als de aswolk, het WK Voetbal, de aardbeving in Haïti en de olieramp in de Golf van Mexico duidelijk terug.

Geef een reactie