Redding nabij voor voormalige medewerkers HP en Getronics

Redding nabij voor voormalige medewerkers HP en Getronics

Wie bij HP of Getronics in Noord-Holland heeft gewerkt en vorig jaar zijn baan is kwijtgeraakt, heeft geluk. Een commissie van het Europees Parlement heeft ruim 2,5 miljoen euro vrijgemaakt voor hulp aan de ex-werknemers van de twee ict-bedrijven.

Het geld komt uit het Europees Fonds voor aanpassing aan de globalisering (EFG) dat in totaal 500 miljoen euro te vergeven heeft. De extra steun is bedoeld om werknemers te helpen die, als gevolg van grote structurele reorganisaties door globalisering of door de economische crisis, hun baan kwijt raakten en hen te helpen opnieuw aan de slag te komen.

Zowel HP als Getronics hebben in 2009 enorm geleden onder de economische crisis. De omzet van Getronics daalde met 25% en HP verloor 17% van zijn omzet in de PC-divisie en 19% in de printers-divisie. Daarom heeft de begrotingscommissie van het Europees Parlement ingestemd met een bijdrage van 2.557.135 euro aan de voormalig werknemers van de bedrijven HP en Getronics.

De toekenning van het geld is echter nog niet helemaal zeker. Na het groene licht van de begrotingscommissie moeten het volledige Europees Parlement en de Raad van Ministers nog wel akkoord gaan.

Geef een reactie