Britse provider komt met internetabonnement voor gamers

Britse provider komt met internetabonnement voor gamers

De Britse internetprovider Demon heeft een speciaal internetabonnement geïntroduceerd voor gamers, genaamd Demon Game Pro.

Opvallend bij het nieuwe breedbandabonnement is dat het dataverkeer van de Game Pro-abonnees voorrang krijgt boven ander verkeer. Ook belooft de provider een lagere latency (minder vertraging op de lijn) en snellere pingtijden. De andere specificaties zijn niet zo spannend, tenminste als je de Nederlandse internetsnelheden gewend bent. De downloadsnelheid bedraagt namelijk niet meer dan 20 Mbps en de uploadsnelheid is maximaal 1 Mbps.

Bovendien geldt er ook nog een limiet aan het datagebruik tijdens de daguren. Tussen 8 uur  ’s morgens en 11 uur ’s avonds mag er niet meer dan 100 GB per maand worden verbruikt. Buiten die uren is het abonnement niet gebonden aan een ‘dataplafond’. En dat alles voor de actieprijs van een kleine dertig euro per maand.

Vanuit marketingperspectief zal het ongetwijfeld een goede zet zijn, zo’n internetabonnement voor de hardcore gamer, en de provider weet er ook behoorlijk wat media-aandacht mee te krijgen, maar wat de technische specificaties betreft, ben ik niet onder de indruk.

Geef een reactie