Vier miljoenste .nl-adres vastgelegd

Vier miljoenste .nl-adres vastgelegd

Bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN) is woensdag 18 augustus de vier miljoenste .nl-domeinnaam geregistreerd. Dit betekent dat op elke vier Nederlanders ongeveer één .nl-domeinnaam is vastgelegd.

De aanvrager van het vier miljoenste .nl-adres is ene Tom ter Heerdt uit Didam. Welk adres hij heeft geregisteerd, is niet bekend.

De eerste .nl-domeinnaam werd op 25 april 1986 vastgelegd. Dat was toen ook de eerste landdomeinnaam (ccTLD) in de wereld. Op dit moment staat Nederland op de vierde plaats als land waar de meeste ccTLD’s zijn vastgelegd. Alleen in Duitsland (.de), het Verenigd Koninkrijk (.uk) en China (.cn) zijn meer domeinnamen vastgelegd, met respectievelijk circa 13,7 miljoen, 8,5 miljoen en 7,6 miljoen domeinnamen.

Dagelijks komen er circa 1600 .nl-domeinnamen bij. Volgens de SIDN duurt het daarom nog ‘enkele jaren’ voordat de mijlpaal van vijf miljoen is bereikt.

Eén gedachte over “Vier miljoenste .nl-adres vastgelegd

  1. Er zijn veel mensen die meerdere domeinnamen hebben, ben eigenlijk wel benieuwd hoeveel mensen werkelijk het zijn die deze allemaal geregd hebben. Zijn er natuurlijk ook een aantal die niet meer bestaan denk ik of zijn er echt zoveel actief.

Geef een reactie