Pampers: Blijste Baby-verkiezing ging niet eerlijk

Pampers: Blijste Baby-verkiezing ging niet eerlijk

De verkiezing voor Blijste Baby van Nederland is in de soep gelopen. De wedstrijd van luierfabrikant Pampers is daarom per direct omgezet naar een loting.

Jonge ouders konden tot voor kort een foto van hun baby uploaden waarna bezoekers konden kiezen wie zij de ‘blijste baby van Nederland’ vonden. Pampers heeft echter gemerkt dat die manier van stemmen niet eerlijk verliep. Zo waren er jonge moeders die via Hyves opriepen om vooral op hun baby te stemmen.

Pampers heeft tot een loting besloten na de nodige ophef over het oneerlijke verloop van de wedstrijd. “We willen deelnemers een leuke en eerlijke zoektocht garanderen. Ook gezien de commotie van de laatste dagen over stemmen, die niet volgens de door ons opgestelde axtievoorwaarden zijn verkregen, hebben we daarom besloten voor een loting met 25 finaleplaatsen”, zo legt Pampers-woordvoerder Ronald van de Straat uit.

Voor de site zijn meer dan 20.000 aanmeldingen binnengekomen. Uit alle inzenders worden – door een notaris, zo meldt Pampers er expliciet bij – 25 finalisten getrokken. Op 31 augustus zal een ‘onafhankelijke jury’ een winnaar kiezen.

Geef een reactie