Een ton subsidie voor gereformeerde nieuwssite

Een ton subsidie voor gereformeerde nieuwssite

De gereformeerde nieuwssite voor de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden eilandennieuws.nl krijgt een subsidie van bijna 100.000 euro.

De helft van het bedrag van 97.575,- euro komt in de vorm van een krediet, zo meldt de Staatscourant maandag. De uitgever van de site, Uitgeversmaatschappij Eilanden Nieuws, had de subsidie aangevraagd om de website ‘door te ontwikkelen’. De bedoeling daarbij is dat de site niet alleen een verlengstuk van de papieren krant wordt, maar meer verdieping en interactie oplevert en een andere doelgroep aanspreekt dan het reguliere nieuwsproduct.

De kosten van het doorontwikkelen van de site worden over een periode van twee jaar geschat op  243.937 euro. Daarvan is 97.575 euro aan het Stimuleringsfonds voor de Pers gevraagd. Nu is dit bedrag dus ook toegezegd.

Volgens het Fonds is de subsidie toegewezen op basis van artikel 4 van de Tijdelijke subsidieregeling voor internet-informatieproducten. Dat artikel geeft het Stimuleringsfonds voor de Pers de mogelijkheid subsidie te verlenen aan projecten ‘gericht op de totstandkoming en verspreiding van journalistieke en informatieproducten via het internet’.

Bijna tweeënhalve ton voor het ‘doorontwikkelen van de site’. Belachelijk hoog bedrag en helemaal idioot dat zo’n site niet gewoon zijn eigen broek moet kunnen ophouden.  Als de uitgever zijn krant en website niet rendabel kan maken dan zoeken de inwoners van Goeree-Overflakkee maar hun toevlucht tot andere media en dan hoort zo’n project gewoon te stoppen.

3 gedachten over “Een ton subsidie voor gereformeerde nieuwssite

  1. Inderdaad, helemaal mee eens. Ik heb de site eens bekeken, een normale (gratis) Joomla installatie met ook nog eens een lelijk template. Belachelijk dat hier een ton heen gaat. Maar als je in Nederland wat met religies, minderheden of gehandicapten doet, ligt het geld voor het oprapen.

Geef een reactie