Bezwaar tegen spamboete mislukt

Bezwaar tegen spamboete mislukt

Het bezwaar van bedrijf SD&P Interactive tegen de boete die het eerder dit jaar kreeg van telecomautoriteit Opta voor het versturen van sms-spam, is door de voorzieningenrechter van tafel geveegd.

Volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven is de boete terecht opgelegd. In mei kreeg het bedrijf een dwangsom opgelegd om het te laten stoppen met het versturen van sms-berichten zonder geldige afmeldmogelijkheid. Elke dag dat SD&P verzuimde een geldige afmeldmogelijkheid mee te sturen met haar sms-diensten kostte het bedrijf 30.000 euro met een maximum van 900.000 euro.

SD&P Interactive verstuurde berichten als: “Je zit in de finale! sms nu WIN ON naar 9988 en maak kans op de Apple laptop. Stop: win uit naar 9988. Info: www.yamtalk.com Is een abonnementsdienst 9E/wk”.

Wie op het bericht reageerde, abonneerde zich op een sms-dienst waarbij de verzonden (herhalings)berichten minimaal 1,50 euro per bericht kostten. Volgens de rechter is bij ontvangers de verwachting gewekt dat ze een prijs kunnen winnen, terwijl het in werkelijkheid gaat om een abonnementsdienst.

SD&P heeft in juni bezwaar aangetekend tegen de boete, maar dat is nu dus ongegrond verklaard.

Geef een reactie