Duitse banken steeds beter beveiligd

Duitse banken steeds beter beveiligd

Het gebruik van Extended Validation Certificates (EV SSL) is bij Duitse banken in een jaar tijd fors toegenomen. Inmiddels maken zeker vier op de vijf banken in Duitsland gebruik van deze digitale certificaten.

Een jaar geleden werkte nog slechts 24 procent van de Duitse banken met EV SSL. Nu is dat gestegen tot ruim 80 procent, zo blijkt uit onderzoek (pdf) van de Online Trust Alliance (OTA) en de Duitse branchevereniging voor de internetsector Eco.

Volgens de richtlijnen van de OTA moeten alle e-commerce- en bankensites waar de Secure Socket Layer (SSL)-certificaten van zijn verlopen, overstappen op het beter beveiligde EV SSL. Het gebruik van EV SSL is herkenbaar aan de groene kleur die in de adresbalk verschijnt bij het bezoek aan een site die EV SSL gebruikt. Deze groene kleur wordt nu door bijna elke browser ondersteund.

Met EV SSL worden consumenten beter beschermd en daar vaart de e-commerce wel bij, stelt de OTA. Met EV SSL zijn gebruikers beter beschermd tegen onder meer identiteitsdiefstal, valse e-mails en twijfelachtige gevallen waarbij gegevens worden gedeeld.

“Met de opmars van oplichtersmailtjes en online criminaliteit is het de taak voor alle bedrijfsonderdelen de veiligheidsrichtlijnen van de OTA (pdf) op te volgen die niet alleen helpen de consument, maar ook het digitale merk en de aandeelhouders te beschermen”, verklaart Craig Spiezle, directeur van OTA. “Als we dit niet doen bestaat de kans dat de consument zijn vertrouwen verliest.”

In Duitsland zijn in totaal 996 EV SSL-certificaten uitgegeven aan 509 bedrijven. Bedrijven die ermee werken zijn onder meer Audi, Deutsche Postbank, Lufthansa en Volkswagen.

Geef een reactie