Recyclingactie levert ruim 25 km bh op in Japan

Recyclingactie levert ruim 25 km bh op in Japan

De Japanse lingerieketen Wacoal heeft een aardige actie bedacht om publiciteit te krijgen. Het winkelbedrijf deelde gedurende drie maanden tassen uit waar klanten hun oude bh’s in konden doen om zo van hun oude lingerie af te komen. Veel (Japanse) vrouwen generen zich een beetje voor hun oude lingerie, stelt het bedrijf.

Met de tassen werden de klanten in staat gesteld om anoniem hun oude lingerie weg te doen. De oude kledingstukken wil Wacoal gaan recyclen tot een soort vaste brandstof, schrijft de krant Japan Today.

En wat heeft deze actie opgeleverd? Er zijn ruim 350 tassen ingeleverd met in totaal 35.900 bh’s erin, die – aan elkaar geknoopt – drie keer de hoogte van de Mount Everest (ruim 8800 meter) zouden kunnen bereiken.

 

Geef een reactie