Google stapt uit de radioreclame

Google stapt uit de radioreclame

Radiocommercials inkopen via Google behoort binnenkort tot het verleden. Google zal binnen enkele maanden stoppen met de verkoop van advertentiemogelijkheden voor de radio omdat het te weinig oplevert.

In 2006 heeft Google met de overname van DMARC, een advertentiebureau voor radiostations, geprobeerd om voet aan de grond te krijgen in deze reclamemarkt. Via de tool Google Audio Ads en AdSense for Audio konden adverteerders reclametijd op de radio kopen.

Wegens tegenvallende resultaten zal Google op 31 mei de stekker uit deze dienst trekken, zo heeft het bedrijf laten weten. Dit zal voor 40 werknemers betekenen dat ze op straat komen te staan.

Google heeft besloten zich te concentreren op de meer winstgevende zoekmachineadvertenties en de online streamingadvertentiemarkt.

Geef een reactie