‘Wobble’ verboden op de iPhone

‘Wobble’ verboden op de iPhone

Apple heeft nog steeds een stevige vinger in de pap als het gaat om applicaties voor de iPhone. Het bedrijf heeft een applicatie uit zijn App Store geweerd waarmee gebruikers elk deel van een afbeelding visueel kunnen laten schudden. De zogeheten Wobble-applicatie was vooral bedoeld om borsten en billen te laten schudden. 

De weerstand van Apple ontstond omdat in de bijgaande tekst bij het programma de woorden ‘booby’ en ‘booty’ werden gebruikt, schrijft AVN Online. Voordat Apple de applicatie offline haalde, was het binnen tien dagen tijd al meer dan 20.000 keer gedownload. Apple heeft geeist dat de woorden ‘boobs‘ en ‘booty‘ uit de tekst verwijderd zouden worden.

Volgens de ontwikkelaar van Wobble is Apple erg selectief in zijn beleid. Een zoektocht op iTunes op dezelfde twee zoekwoorden levert echter driehonderd resultaten op, zo stelt de ontwikkelaar.

Eerder werd al de applicatie iGirl gelanceerd. Dit doet ongeveer hetzelfde als Wobble met een virtuele interactieve vrouw die een soort striptease uitvoert.

Geef een reactie