Vervuiling van Google zwaar overdreven

Vervuiling van Google zwaar overdreven

De Britse krant de Sunday Times heeft een omstreden verhaal gepubliceerd over hoeveel koolmonoxide Google verbruikt bij zoekopdrachten van gebruikers. Met elke zoekopdracht zou 7 gram koolmonoxide worden uitgestoten. Maandag 12 januari wordt het verhaal door veel internationale media overgenomen.
Maar het blijkt larikoek, zo beweert onder meer onderzoeker Alex Wissner-Gross die het rapport heeft gemaakt waarop het verhaal in de Sunday Times is gebaseerd.

TechNewsWorld en CNet hebben al snel het verhaal ontkracht.

In het onderzoek wordt ingegaan op ‘het web in het algemeen’ en wordt er nergens specifiek over Google gesproken. “Onze aandacht ging uit naar het web, en we hebben ontdekt dat een bezoek aan een willekeurige website ongeveer 20 milligram per seconde aan CO2-uitstoot veroorzaakt”, verklaart Wissner-Gross.

Eén gedachte over “Vervuiling van Google zwaar overdreven

Geef een reactie