De Sony Ericsson W800i

De Sony Ericsson W800i

Dagelijks komen er nieuwe mobiele telefoons op de markt. Slechts enkele toestellen vallen op door hun uiterlijk of door hun functies en mogelijkheden.

De Sony Ericsson W800i is volgens de fabrikant de eerste telefoon die het bellen combineert met de aloude ‘walkman’, ook een Sony-product. Ik had er van tevoren hoge verwachtingen van. En ik heb hem daarom enkele maanden intensief uitgeprobeerd. Bij het toestel wordt een geheugenkaart van 512 MB geleverd zodat je de muziekfunctie ook gretig kunt gebruiken. De muziek is met de meegeleverde usb-kabel en met speciale software (of gewoon met Windows Verkenner) van en naar de mobiel te kopiëren. Verder is het toestel uitgerust met een fm-radio. Dat is misschien niet bijzonder opvallend, maar wel een minimum vereiste op het hedendaagse mobieltje.

Het ‘stuurknuppeltje’ maakt de bediening op het vrij grote kleurenscherm (176×220 pixel) eenvoudig en houdt het een beetje speels. Ook de oranje kleur aan de buitenkant en als belangrijkste kleur in de software, zorgen voor een jong en hip imago. Hierdoor krijg je het gevoel dat je je, in het bijzijn van anderen, in ieder geval niet voor je mobieltje hoeft te schamen.

De bediening van de W800i
Verder is het eigenlijk gewoon een gprs-telefoon met een prettig helder scherm en niet te vergeten; een ingebouwde 2 megapixel camera met 4x optische zoom. De kwaliteit van de foto’s die ik met het toestel tijdens mijn vakantie heb gemaakt, hebben mij verbaasd.

Waar echt goed over is nagedacht, is het schuifluikje voor de lens van de ingebouwde camera. Dit voorkomt dat er krassen op komen, tenminste als je het regelmatig dicht doet. Het is een element dat ik mis bij bijvoorbeeld Nokia-telefoons.

Het enige nadeel, als Nokia-gebruiker, is dat de telefoonnummers die op je sim-kaart staan opgeslagen, door de Sony Ericsson-telefoon niet herkend worden. Ondanks alle hulpjes als sim-copiers en sim-backups moet je dus toch gewoon al je contacten handmatig overzetten.

Al met al is de Sony Ericsson W800i is een fraaie combinatie van een mobiele telefoon, een digitale camera en een mp3-speler.

Los verkrijgbaar (zonder abonnement) voor circa 450 euro.

Geef een reactie