Duitse rechter maant Google tot verwijderen thumbnails

Duitse rechter maant Google tot verwijderen thumbnails

PsykoManGoogle heeft in de Duitse stad Hamburg een rechtszaak over het gebruik van bepaalde thumbnails door de dienst Google Images verloren.

Een kunstenaar maakte bezwaar tegen het feit dat via images.google.de afbeeldingen waren te vinden van zijn stripfiguur ‘PsykoMaN‘. Hij klaagde Google aan omdat de afbeeldingen werden getoond zonder zijn goedkeuring. De rechter in Hamburg heeft nu in het voordeel van de kunstenaar bepaald. Google moet nu van de rechter de thumbnails van de stripfiguur verwijderen, meldt de Bild.

De aanklager, die overigens nergens bij naam wordt genoemd, heeft onder meer posters, ansichkaarten en kleding gemaakt waarop het mannetje staat afgebeeld.

Google beweert dat het rechtmatig handelt en heeft al aangekondigd tegen de uitspraak in beroep te zullen gaan. Het internetbedrijf wil zeker tot het Duitse Hooggerechtshof door knokken om zijn gelijk te krijgen.

Het is nog onduidelijk of (en welke) gevolgen deze uitspraak heeft voor het gebruik van thumbnails door internetzoekmachines in het algemeen.

Geef een reactie