Internetoplichters vooral actief op advertentiesites

Internetoplichters vooral actief op advertentiesites

Het politiekorps Hollands Midden neemt per maand ongeveer 35 aangiften op van oplichting via internet. Alleen in de eerste acht maanden van dit jaar kwamen er bij dit korps al 273 aangiften van oplichting via advertentiesites binnen.

De meeste gedupeerden bestelden goederen via internet bij met name particuliere verkopers, maakten vooraf geld over aan deze aanbieders, maar kregen het gewilde product niet of niet volledig opgestuurd, zo meldt het korps.

Consumenten worden niet alleen opgelicht als ze populaire goederen als iPods, iPhones, cd’s, spelcomputers en mobiele telefoons willen kopen, maar ook bijvoorbeeld bij de aankoop van voertuigen (auto’s/motoren) en kaartjes voor theatervoorstellingen of voor concerten.

De politie Hollands Midden adviseert potentiële kopers zich vooraf goed te laten informeren over het aankopen van goederen van particulieren via internet en betere koopafspraken te maken.

En daarom start binnenkort een nieuw project van mij: webwinkelklachten.nl. Dit wordt een platform waar consumenten hun ervaringen met webwinkels kwijt kunnen. Hiermee kunnen ze andere consumenten waarschuwen om bij bepaalde malafide webwinkels aankopen te doen.
De site is echter nog in ontwikkeling. Wanneer de site ‘live’ gaat, is niet exact bekend.

Geef een reactie