Nederlanders niet erg bang voor identiteitsfraude

Nederlanders niet erg bang voor identiteitsfraude

Hoewel bijna alle Nederlanders wel eens hebben gehoord van identiteitsfraude, weten er maar weinig wat ze kunnen doen om te voorkomen dat ze slachtoffer worden.

Althans dat blijkt uit een onderzoek dat door Dynamic Markets is uitgevoerd in opdracht van Fellows Benelux, een leverancier van onder meer papiervernietigers.

Een meerderheid van de ondervraagde Nederlanders (53 procent) denkt zelf geen risico te lopen om slachtoffer te worden van identiteitsfraude. Uit het onderzoek blijkt verder dat bijna tweederde van de Nederlanders (65%) niet weet hoe fraudeurs hun persoonlijke gegevens kunnen misbruiken.

Opmerkelijker is misschien wel dat slechts driekwart van de Nederlanders (78 procent) zegt beveiligingssoftware op zijn pc geïnstalleerd te hebben. Ruim één op de vijf surft dus onbeschermd over internet of is een Mac- of Linux-gebruiker.

Voor het onderzoek zijn in totaal 1100 Nederlanders ondervraagd, van wie er 498 werkzaam zijn in een kantooromgeving. Het onderzoek is uitgevoerd om aandacht te vragen voor de Identiteitsfraude preventieweek van 6 tot en met 10 oktober die door Fellowes en verschillende andere partijen wordt gehouden. De actieweek is bedoeld om burgers en bedrijven meer bewust te maken van identiteitsfraude.

Geef een reactie