Eerste Kamer stemt in met belasting voor internetgokken

Eerste Kamer stemt in met belasting voor internetgokken

Mensen die met gokspelen op internet geld winnen, moeten daarover binnenkort ruim 40 procent belasting gaan betalen. Dit geldt ook voor geld dat afkomstig is van illegale gokactiviteiten.

De Eerste Kamer heeft dinsdag ingestemd met een wijziging van de Wet op de Kansspelen waarin dit wordt geregeld. Volgens staatssecretaris Jan Kees de Jager (Financiën) maakt de Belastingwet geen fiscaal onderscheid legale en illegale aanbieders van gokspelen. Over de winst die verkregen is via gokspelen op internet moet 40,85 procent belasting worden betaald.

De SP en de Partij voor de Dieren stemden tegen het voorstel. Hoewel de SP in de Tweede Kamer voor het voorstel stemde, wilde de fractie in de Eerste Kamer dat het voorstel teruggestuurd zou worden naar de Tweede Kamer.

Volgens senator Remmelt de Boer die sprak namens ChristenUnie en SGP, leidt gokken vaak tot verslaving en kan dat weer ‘verwoesting van welzijn en geluk met zich meebrengen’. Bovendien kan het Openbaar Ministerie volgens hem nu aan het werk om bedrijven op te rollen die illegale gokactiviteiten aanbieden en die via de Belastingdienst zijn opgespoord.

Den Haag worstelt nog wel met het grote aanbod van illegale gokspelen op internet. PvdA-senator Frans Leijnse vroeg zich onder meer af hoe buitenlanse aanbieders van gokspelen op internet in Nederland zijn te weren. Ook wil hij nog weten hoe de Belastingdienst gokkers zo ver wil krijgen dat ze aangifte doen van hun gokwinsten.

Geef een reactie