Archief van
Categorie: Reviews

Test: Internet uit het stopcontact

Test: Internet uit het stopcontact

De meerderheid van de huishoudens gebruikt binnenshuis internet via een wifi-netwerk. Dat is handig, maar het leidt soms ook tot snelheidsproblemen. Internet uit het stopcontact kan hiervoor een oplossing zijn. De Duitse fabrikant AVM heeft hiervoor de Fritz! Powerline 530E ontwikkeld. Dit is een set van twee stekkers die het draadloze internetsignaal in huis via het stopcontact verbeteren.

De Olympus Linear PCM Recorder LS-11

De Olympus Linear PCM Recorder LS-11

Als ik vroeger een interview wilde opnemen – bijvoorbeeld om iemand achteraf heel nauwkeurig te kunnen citeren – liet ik een kleine memorecorder meelopen. Dat apparaat werd gevuld met zo’n klein schattig cassettebandje. Ik weet niet of ik het apparaat nog heb, maar die cassettebandjes vind na al die jaren nog steeds overal terug. Als afgestudeerde radiojournalist vraag ik me al enige tijd af hoe de nieuwe generatie memorecorders – zonder cassettes – presteren. En vooral hoe de geluidskwaliteit is….

Lees Meer Lees Meer

Nokia N96: is het toestel vastgelopen of niet?

Nokia N96: is het toestel vastgelopen of niet?

Nokia heeft nog niet zo lang geleden de N96 op de markt gebracht. Een toestel dat uitermate geschikt is voor het bekijken van video en live televisie, aldus de fabrikant. Veldmuis.com probeerde het toestel en beschrijft de ervaringen. Qua uiterlijk lijkt de telefoon erg op modellen van concurrenten. Het is een slide-telefoon met een ingang voor een mini jack-uitgang. Wat handig! De bediening van het toestel is erg gemakkelijk en het ziet er mooi afgewerkt uit. Al snel merk je…

Lees Meer Lees Meer

De eerste indruk van de Google-browser

De eerste indruk van de Google-browser

De zoveelste nieuwe dienst van Google heeft het levenslicht gezien. De jongste telg, Chrome genaamd, is nu sinds enkele uren te downloaden. Veldmuis.com probeerde het programma alvast uit… Chrome (een compact bestand van 475 kB) oogt in eerste instantie een beetje vreemd, maar wie ervaring heeft met meerdere browsers vindt al snel zijn weg. Standaard vraagt de browser na installatie welke zoekmachine de gebruiker standaard wil gebruiken. Hij heeft hierbij de keuze uit Google, Ilse, MSN.nl, Yahoo Nederland, Lycos en Vinden.nl.

Hasta la ‘Vista’, Microsoft

Hasta la ‘Vista’, Microsoft

Volgens een Amerikaans onderzoeksbureau is de pc-verkoop in de Verenigde Staten, sinds de introductie van Windows Vista – nu ongeveer twee weken geleden – met 67 procent gestegen. Is het werkelijk zo goed en moeten we nu allemaal een nieuwe pc met Vista aanschaffen? Dat vroeg ik me ook af toen ik vorige week Windows Vista (Ultimate) op mijn pc installeerde. De vriendelijke installatiewizard leidt je vrij gemakkelijk door het hele installatieproces heen. Vreemd overigens dat de software begint met…

Lees Meer Lees Meer

Windows Vista Start hier

Windows Vista Start hier

Windows Vista is een stuk volwassener dan zijn voorganger, schrijft Dennis Gandasoebrata in zijn voorwoord van ‘Windows Vista Start hier’. In ruim 120 pagina’s beschrijft hij – soms beknopt, soms uitvoerig – de vernieuwingen die Windows Vista ‘volwassener’ maken dan Windows XP. Gandasoebrata maakt gebruikt van eenvoudige en heldere beschrijvingen om de nieuwe functies van het besturingssysteem uit te leggen.

Windows Vista for dummies

Windows Vista for dummies

Veel computerliefhebbers kijken uit naar de komst van Microsofts nieuwe besturingssysteem Windows Vista. De software moet begin 2007 in de winkels liggen. Maar is het wel de moeite waard om van Windows XP over te stappen? En wat kan je dan zoal verwachten? Op die vragen probeert Andy Rathbone in zijn boek ‘Windows Vista for Dummies – special preview edition‘ antwoord te geven. De beschrijvingen in het – overigens Engelstalige – boek zijn gebaseerd op de tweede testversie van Windows…

Lees Meer Lees Meer

Bellen met Parlino

Bellen met Parlino

Tele2 introduceerde begin mei met veel tamtam zijn voice over ip-dienst Parlino. Dit als tegenhanger van het populaire Skype. Journalisten kregen ter gelegenheid van deze introductie een gele plastic kabouter opgestuurd – het logo van Parlino – en een gratis voip-telefoon van Topcom (Butler 4012). ‘Altijd leuk, dingen uitproberen’, denk je dan. Dus je koopt op de site van Parlino 5 euro aan beltegoed om met de telefoon naar buitenlijnen te kunnen bellen. Ik ken immers niemand anders die Parlino…

Lees Meer Lees Meer

Exmouse 3.0

Exmouse 3.0

‘Ik ben Exmouse, ik help u vandaag de muis te vergeten’, staat in het ballonnetje van een grijze muis die in beeld verschijnt na installatie van het programma Exmouse. Exmouse is bedoeld om minder intensief de muis te gebruiken. Daarvoor zijn diverse programma’s en producten verschenen. Dit programma wijst gebruikers op het bestaan van sneltoetsen voor allerlei functies op de pc.

De Sony Ericsson W800i

De Sony Ericsson W800i

Dagelijks komen er nieuwe mobiele telefoons op de markt. Slechts enkele toestellen vallen op door hun uiterlijk of door hun functies en mogelijkheden. De Sony Ericsson W800i is volgens de fabrikant de eerste telefoon die het bellen combineert met de aloude ‘walkman’, ook een Sony-product. Ik had er van tevoren hoge verwachtingen van. En ik heb hem daarom enkele maanden intensief uitgeprobeerd.