Archief van
Categorie: Achtergrond

Downadup-worm is raadsel voor virusexperts

Downadup-worm is raadsel voor virusexperts

Het belangrijkste motief van criminelen om kwaadaardige programma’s te maken is geld. Maar virusexperts hebben nog steeds geen idee wat criminelen willen bereiken met de recente Downadup-worm. Dat zegt beveiligingsexpert Patrik Runald in een exclusief interview met Veldmuis.com.

‘De virtuele wereld wordt belangrijker dan het web’

‘De virtuele wereld wordt belangrijker dan het web’

Second Life wordt voorlopig niet gekoppeld met een andere virtuele wereld. Dat blijkt technisch nogal ingewikkeld. Hoewel er in de media bijna geen aandacht meer is voor Second Life, is het gebruik alleen maar toegenomen. Het bedrijf wil uitbreiden en zoekt daarvoor naar een locatie voor een vestiging in Europa.

IPv4 loopt op zijn laatste benen

IPv4 loopt op zijn laatste benen

Het duurt nog maximaal vier jaar voordat consumenten tegen het probleem aanlopen dat ze tijdelijk geen adsl-aansluiting kunnen aanvragen omdat de ip-adressen op zijn. Internetdeskundige Iljitsch van Beijnum verwacht dat het aantal ip-adressen in 2012 echt op zal zijn. Dat heeft Van Beijnum eind vorige week gezegd tijdens een bijeenkomst van de Internet Society Nederland (ISOC). Het huidige internet is gebaseerd op zogeheten IPv4-adressen die bestaan uit adressen zoals 212.182.184.84. Elk apparaat dat verbinding maakt met internet, heeft een ip-adres. Met IPv4 zijn…

Lees Meer Lees Meer